Läsvärda ungdomsböcker:

Döden i dina ögon
 
Bok 1:
 Döden i dina ögon.
Det här en den första fantastiska boken i serien om Jem och hennes son.
Just i den första boken får vi leva oss in i Jems liv. Hon är femton år och har svårt för att se folk i ögonen. Hon kan nämligen se dödsdatum. Hon vet när varje människa hon möter kommer att dö. 
Man blir otroligt fängslad i boken och det är nästan omöjligt att lägga ifrån sig den. Den har ett spännande innehåll och fina läsminnen som säkerligen följer med läsaren livet ut. 
Bok 2:  
 Döden i dina ögon - Arvet, handlar om Adam, Jems son. Adam kan precis som sin mamma, se dödsdatum. Han träffar en mystisk tjej som han förtvivlat letar efter.
Tjejen, vid namn Sara, är också en av huvudpersonerna i denna bok. De båda två kan se saker som ingen annan kan se. Därför bör dom två kunna rädda människor från den stora katastrofen som väntar dem.
Den här boken är också otroligt spännande och väldigt, väldigt bra.
 
Bok 3:
 
Döden i dina ögon - Slutet, är såklart ett måste! Man genomgår både jobbiga, sorgliga, spännande och lyckliga stunder i den här delen. Det är alltid tråkigt att så bra serier måste ta slut, men denna boken fixar det galant! Såklart att man vill ha en uppföljare, men det känns inte nödvändigt. Omslagsbilden är förresten en klar favorit in min boksamling.
Över till handlingen: Precis som i förra boken, får vi följa Adam och Sara. De kämpar för att allt de har. Inte nog med att rädda sig själva ... De har även en liten flicka att ta hand om, samt en bebis som är påväg till världen.
Glöm inte att läsa de två första delarna först. Jag gjorde nämligen en liten miss och började med slutet.
 
De tre böckerna är nog de bästa jag någonsin har läst! De är anpassade för både tjejer och killar mellan 13 och 18 år. All kärlek till Rachel Ward, som gjort det så bra!
 
 
 Det är en bok som utspelar sig i Sverige. Den är bra för att den är precis lagom i allt. Den är varken för tjock, för tunn, för tråkig eller intressant. Den bara är som den är, lixom. Ganska snäll mot läsaren, så att säga.
Den handlar om Hanna som ska skriva en låt till det band på skolan, vars trummis är världens snyggaste kille, enlig henne själv. Problemet är att bandets sångare är hans tjej.  Ni kanske redan nu fattar att det kan uppstå lite kärleksdrama varstans. Det här är vissrligen ingen bok man älskar av hela sitt hjärta. Läsvärd är den dock.
 
 
 100 meter lycka, är en väldigt intressant titel på en bok. Innehållet är ungefär detsamma.
Ninna har insjuknat i SLE, som gör att immunförsvaret angriper kroppen. Ninna behöver hemhjälp för att klara sig.
En dag kommer en ny vikarie till hemtjänsten. Vikarien tror på att Ninna kan bli så gott som frisk, om hon bara tränar upp musklerna igen, efter ett år av stillasittande.
Ninna drömmer om att hon springer på löpbanor och vinner medaljer en efter en.
Hennes lillasyster har också en egen del i berättelsen.
I samma stund som man börjar läsa boken vill man bara veta mer.
Jag anser att det här är en nyttig och bra bok som passar i alla tillfällen.
 
 
Ingen du känner, heter boken därför att Fatma tvingas gifta sig med en okänd man i Turkiet. Inte nog med att hon gifts bort till en gammal man, blir hon även illa behandlat och kan inget göra mycket åt det. Hennes bästa vän finns kvar hemma i Sverige och försöker göra allt för att få hem Fatma igen. Det är ingen lätt kamp. Men vem sa att det inte är värt ett försök? Ge boken en chans också. Den är tänkvärd.
Efter att ha läst den har man säkerligen lärt sig mer om hur det fungerar i andra delar av världen.
Var berädd på sträckläsning!
 
- Ja, det är nog sant, precis som hon påstår.
 
Jag skulle lätt vilja byta plats med Alicia. Hon är den sortens sextonåring som inte bryr sig om vad andra säger, utan gör precis som hon själv vill.
Hennes coola mormor är hennes bästa vän, och man blir typ väldigt avundsjuk och önskar att man kunde hoppa in i boken och stanna där. En ganska humoristisk bok! 
 
Sommaren jag blev vacker, ingen sommar utan dig, sommar för evigt. 
Tre perfekta sommarböcker! 
 
Belly åker ut till sommarhuset som varje sommar, för att umgås med sin bror, mamma och mammans bästa vänns familj. De två familjerna är en och samma familj, kan man tycka. De står väldigt nära varandra. Nästan lite för nära ... Speciellt mellan Belly och de två bröderna Fisher. Frågan är bara vem som är bäst för henne. 
 
Ska definitivt läsas under sommarlovet! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0