Det finns många anledningar till att sommarjobba.

  
Hur kommer det sig att så många söker sommarjobb fastän de inte vill ha det?
Det finns egentligen bara en nackdel. Och det är oss själva. Vår inställning måste styras in på rätt väg. Det är inte alltid lätt att endast tänka positivt. Värt några försök tycker jag.
Först och främst måste vi ställa frågan till oss själva. Varför sökte vi ett sommarjobb?
Vart vill vi komma?
Pengarna är det många som vill åt. Grattis, det kommer du att få under dina arbetstimmar. Enligt mig är pengarna bara en bråkdel av det som följer med oss hem. Det finns faktiskt något som räcker längre och som man kommer att ha nytta av.
Nya erfarenheter.
Vi lär oss något nytt varje dag. Jobbar du eller går du i skolan lär du dig flera saker varje dag. Det kanske vi inte tänker på. Fast så är det.
 
Kompisar får du garanterat om du jobbar tillsammans med andra eller möter många ansikten i ditt arbete. Skulle du råka få ett fiende till arbetskamrat kan jag inget annat än att förmedla dig om vilket bra tillfälle i akt du har! Det är annorlunda på jobbet, då du måste kunna möta personer på ett moget sätt. Kan du inte samarbeta eller komma överens med din arbetskamrat kan du sällan heller klara av arbetsuppgifterna. Det är inget alternativ att ignorera personer som du jobbar med. Istället kan ni väl försöka uppföra er och göra stunden lite trevligare? Det kommer kännas bättre att gå till jobbet om du har en ny vän att handskas med - inte mot. Vem vet? Ni kanske kommer bli så gott som bästa vänner. Du har knappast något att förlora. Du kan lyckligtvis bara vinna på det.
 
Det är också en fördel att jobba självständigt. Då blir man mycket säkrare på sig själv och får bättre självförtroende.
 
När du provar på ett jobb som ung vet du mer eller mindre om du skulle vilja jobba med det i framtiden eller inte. Bra att prova på så länge det inte går på blodigt allvar, vilket det kommer att göra så fort du blir arbetslös. Nu vet du i alla fall hur det är att jobba.
 
Du kommer kanske precis som jag, inse hur mycket bättre skolan är. Tänk att gå till jobbet och göra i stort sätt samma sak varje dag.
I vissa arbeten är arbetskläder nödvändigt. Samma kläder, samma utrustning och packning. Ofta får man ta med sig egen mat om man ska ha någon lunch.
Skolan är helt enkelt bättre för en sån som mig. I skolan skiljer sig varje dag från varandra. Lektionerna är varierande och rasterna är olika långa, samt att dom är fler. Än så länge kan vi i Sverige bestämma själva över vad vi ska ha för kläder och variera olika stilar helt fritt. Vi får gratis lunch i skolan.
För dom som helst föredrar skolan före jobb kommer att vara mer tacksam över att få ha en skolgång i några år till.
När jag börjar skolan i höst kommer jag redan att ha:
 
arbetserfarenheter, nya vänner och bekanta, bättre självförtroende, mer pengar och en stor glädje över att få gå i skolan igen.
 
Tacka väckarklockan som hjälper er fram till dessa möjligheter. Tacka er själva. Tacka jobbet. Vad som än händer, låt inte något negativt komma ivägen. Optimismen inom dig har redan förbokat!
Kan jag räkna med 100 % närvaro från er nu?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0